torsdag 28 januari 2010

Vinterkatten är slank

På vintern ligger Aslan mest inne och jäser, går han ut så sitter han under fågelbordet och jäklas med de stackars fåglarna eller så avreagerar han sig på Jama som till en början tycker att det är kul. Men eftersom Aslan är så mkt större och väger säkert dubbelt så mycket som henne så blir ju alla lekar på hans sätt dvs. Jama får på pälsen.

Nu när det varit så kallt ute så har Aslan varit inne mer än vanligt och varje förmiddag driver katterna mig till vansinne med sitt härj. Så därför tänkte vi att det kanske inte var så konstigt att han inte var lika tjock som vanligt eftersom han är ganska aktiv inomhus.

Fel, fel, fel igår upptäckte jag att han har MASK!!!!

Så nu är det stort avmaskningsprojekt...katterna får Axilur och hundarna Drontal.

Aslan är väldigt enkel att avmaska, det är bara att krossa tabletten (ja, han får en hel!) och blanda ut i yoghurt (jepp ni läste rätt). Nog för att Aslan är lite speciell rakt igenom (uppfostrad av Lova...med tanke på det....undrar om hon kommer uppfostra valparna på samma sätt ;) ) men förutom att han är galen i yoghurt så äter han det på ett lite annorlunda sätt. Han doppar tassen i skålen och sedan slickar han på tassen.

Jama är värre, hon är ju en liten fröken och äter inte vad som helst. Försökte igår med en skvätt grädde men det gick inget vidare. Men nu har husse köpt blötmat så det ska hon väl inte kunna motstå.

Så mycket enklare det är med hundar....linda in tabletten i en skinkbit och sedan är det klart.

Här kommer en bild på vår röda kung.


Också har jag givetvis fått hälsning från Lova och Operorna. De har haft picknick i köket, vilket var mycket spännande och händelserikt så sedan sov de sött.


Också har de fått smaka på köttfärs

2 kommentarer:

  1. Mask är aldrig kul... hua. Tur att det är lättbehandlat iaf!

    SvaraRadera
  2. Här är så jäkla kallt så inte ens vår ständiga utekatt Snusan bemödar sig med att vara ute längre än 5-10 minuter. Och nu när hon är ensam "herrekatt på täppan" så breder hon då sannerligen ut sig överallt. Hon har till och med tappat respekten för Xsita (Bucks och hon är bästa polare, särskilt som Snusan är en slank miniversion av Hasseldalens Tjocke-Gustav ;) ). Men snart lär det väl bli varmare och då är det ute som gäller även för henne, vilket betyder möss och - avmaskning. Och henne går inte att lura med nåt; enda sättet att få i henne medicin är tvång. :P
    Hundarna, däremot, behöver jag inte ens försöka lura. Ser jag bara till att ge dem samtidigt så åker tabletten ner på två röda utan vare sig skinka eller köttbullar. Ibland är konkurrens förfärligt bra. :D

    Ser fram emot fredag och besöket i valplådan. Undrar hur jag ska klara mig utan att fylla fickorna ... ;)
    Såg på bilderna hos Marie att det minsann fanns två avelstikar i valplådan, även om den ena var tvåbent! :)

    Ha det gott! Kram

    SvaraRadera

Bloggintresserade